fbpx

Egyszerűbb kapcsolatok

Workshop

Az élet kapcsolatok szövevénye, hiszen kapcsolatban állunk mindennel. Még a tárgyakkal, ételekkel, az időjárással és a közlekedéssel is. Azonban kevesebb eséllyel válik konfliktusossá az előbbiekkel való kontaktusunk.

Nem igaz ez az embertársainkkal fennálló kapcsolatainkra! Problémássá válhat viszonyunk a szüleinkkel, nagyszüleinkkel, párunkkal, főnökünkkel, kollégáinkkal, és a többiekkel.

Hol gyökerezhet a konfliktus?

A kialakuló konfliktusok alapja sok minden lehet, például:

>  félrecsúszott kommunikáció,
>  túlzott kontroll,
>  meg nem oldott feszültségek,
>  ki nem mondott szexuális vágyak,
>  féltékenység,
>  a pénz miatti viták,
>  családtagok miatti probléma,
>  nem reális elvárások,
>  nem tisztázott nemi szerepek,
>  eltérő értékek, stb.

Amikor a kapcsolat megromlik, nehézkessé válik újra megtalálni a gyengédebb érzéseinket. Emiatt egyre nehezebb lesz meghallgatni a másikat, illetve nem, vagy alig lesz lehetőség arra, hogy megbeszéljék a dolgokat.

A konfliktusok gyökerének megtalálásához mélyebbre kell ásnunk. Louise L. Hay szerint: „A kapcsolat tükröt tart elénk. Egy kapcsolatból megismerhetjük tulajdonságainkat, az embertársainkkal szemben támasztott elvárásainkat, függetlenül attól, ki áll a másik oldalon. Amit legkevésbé szeretsz az emberekben, az saját magad: magatartásod, elfojtott ösztöneid, néhány merev elképzelés.”

Nagyfokú önismereti munka és tudatosság szükséges ahhoz, hogy be tudjuk fogadni és azonosulni tudjunk Louise L. Hay nézetével. Ahhoz pedig még több önfejlesztési folyamat kell, hogy megálljunk és ennek jegyében vizsgálgassuk önmagunkat az adott kapcsolat tükrében.

Mi a célom a Workshoppal?

Semmiképp sem az, hogy mindenki elé egy tükröt tartsak, hogy aztán önmagát elemezze…. smile

Biztosítani akarok egy lehetőségét ahhoz, hogy a jelentkezők tisztábban láthassanak! Világossá válhasson számukra, hogy milyen minták és dinamika alapján működhetnek a kapcsolataikban.

Kiderülhessen az is, hogy milyen ki nem mondott szükségletek gördítenek akadályt a boldogabb kapcsolat megéléséhez. Valamint kikristályosodhasson, hogy milyen lépések megtétele volna célra vezető.

Mivel gazdagít a program?

– Beidegződéseket megdöntő felismerésekkel

– Többszörösen objektív nézőpontokkal

– Alternatív utakkal egy-egy probléma megoldásához

– Önbizalmat ad ahhoz, hogy merd vállalni azt, amit eddig nem mertél az aktuális kapcsolataidban

– Megtalálhatod és realizálhatod a belső erődet

Kiknek ajánlom a csoportot?

Minden nyitott és változtatni vágyó Léleknek, akinek elege van! Aki belefáradt abba, hogy nem mozdul semerre az aktuális, esetleg feszültséggel teli kapcsolata.

Azoknak a bátor jelentkezőknek, akik sejtik és érzik, hogy a várt változás elsősorban saját nézőpontjuk, hozzáállásuk módosításával kezdődik.

És szerettel várok minden kíváncsi érdeklődőt, aki új módszereket próbálni ki önmaga elemzéséhez a gyakorlatorientál workshopon.

Mitől nehéz, mitől könnyű?

A kapcsolatainkkal való munka nehezebb téma, jó mélyre temetett sebeket is feltéphet. Valamint nehézséget jelenthet, hogy idegen emberekkel együtt zajlik az aktuális kapcsolat megvizsgálása. Ezektől válhat nehézzé részt venni a csoporton.

Könnyedséget látok abban, hogy a konfliktusok megdolgozásának egy védett és elfogadó közeg ad teret. Szabadjára lehet engedni a konfliktusos helyzet miatt felgyülemlett feszültséget, frusztrációt, unalmat, agressziót, kétségbeesést. Mert Shrek-et idézve: „Jobb kint, mint bent.” wink

Hogyan zajlik az esemény?

Munkahelyi-teljesitmeny

Ráhangolódás

Rövid bemutatkozással és bemelegítő körrel kezdünk, hogy felszabadultabb érzelmi klímában tudjunk dolgozni.

Stressz

Beazonosítás

Majd azoknak a kapcsolatoknak, személyeknek az azonosítására térünk rá, akikkel dolgozni kívánsz a foglalkozáson.

Munkahelyi-teljesitmeny

Önismeret

A tisztán látás után teret engedünk a felismerések megérkezésének a közös munka és a gyakorlatokban rejlő erő segítségével.

Stressz

Lezárás

A közös munka után egy rövid összegző gyakorlattal és meglepetéssel zárjuk az eseményt.

Képek, ikonok forrása

Részletek

Az esemény tervezett eszközei:
     OH-kártya, Esszencia kártya, papír, toll, ceruza, zsebkendő, segítő beszélgetés. smile
A munkafolyamat során igény szerint szünetet is tartunk.

Workshop összefoglalók

Halloween partynak álcázott önismereti csoport

Halloween partynak álcázott önismereti csoport

Avagy hogyan segíthet egy buli személyiséged egyes vonásainak megismerésében!? Halloween apropóján rendeztem egy önismereti partyt (október 30.). Remek lehetőségnek tartom az Amerikában gyökerező szokást egy késő őszi beöltözős bulihoz, amit megfűszereztünk egy kis...

Az első csoport élménye

Az első csoport élménye

A 2019-es Life coach képzésemen tartottam az első csoportos foglalkozásomat. Imádtam! 🙂 A képzést vezetőnk kért meg rá, mert látott potenciált a sajátélményes gyakorlatban. OH-kártyákkal dolgoztunk, a kártyapaklik közül a Resilio és az OH-alapcsomaggal. Összesen 9-en...