fbpx

Life Coach

Life Coach

Life Coachként segítő szakembernek tartom magam. Különböző módszerek és eszközök (pl. tesztek, munkalapok) használatával segítem és kísérem az ügyfeleimet az önismereti útjuk során. A Life Coach hivatásra nincs pontos elnevezés, mert az életvezetési tanácsadó címke nem fedi le pontosan a coaching folyamatot. A coah célja ugyanis nem csak a tanácsadás, hanem sokkal több ennél!

2019 nyarán végeztem el a képzést és azóta sok érdeklődővel beszélgettem, segítettem őket az aktuális elakadásuk, problémájuk kapcsán. A találkozásaink során kis mértékben foglalkozunk a múlttal, beszélgetéseink fókuszában mindig a megoldáskeresés és a továbblépés áll!

A coaching folyamatról

A legelső megoldásfókuszú beszélgetésnek két célja van:

  • Konkrétan megfogalmazzuk a témát, amiben változást szeretnél elérni, hogy egyértelmű legyen a folyamat iránya.
  • Ismerkedünk, hogy kiderüljön, tudunk-e együtt dolgozni, megvan-e a bizalom, amire fel lehet építeni az önelemzési munkát?

Kölcsönös szimpátia esetén körvonalazzuk az együttműködési keretünket, melybe bele tartozik a coaching ülések számszerűsítése. Tehát tájékoztatlak róla, hogy meglátásom szerint, hányszor érdemes beszélgetnünk ahhoz, hogy minél tartósabb változást érjünk el abban a témában, amivel felkerestél.

Az ismerkedős szakaszra azért van szükség, hogy lássam, belevonódom-e a témába, vagy tudok-e objektív maradni? Fontos számomra coachként, hogy külső szemlélőként tudjak működni, hogy eredményesen tudjam vezetni a beszélgetéseinket.

A coaching folyamat során különböző szakmai eszközök alkalmazására számíthatsz (asszociációs kártyák, munkalapok, tesztek, és néhány kreatív szemléltető eszköz). Persze nem minden áron! smile Csak akkor támaszkodunk a segítségükre, amennyiben szükségesnek tartjuk.

Minden találkozást egy összegző beszélgetéssel zárunk, melynek célja annak kihangosítása, hogy honnan indultunk és hol tartunk most.

Milyen témákkal tudunk foglalkozni?

Munkahelyi-teljesitmeny

Munkahelyi teljesítmény

Időgazdálkodás, kiégés, pályaorientáció

Stressz

Stresszkezelés

Stressz-tünetek, stresszes helyzetek azonosítása

Onbizalom

Önbizalom

Önbecsülés és önszeretet kérdésköre

Egészség

Életmód, szokások, tünetek lelki okai

Munkahelyi-teljesitmeny

Változások

Átmenetek menedzselése, célkitűzések

Stressz

Én-határok

Én-erő, nemet mondás képessége

Onbizalom

Erőforrások

Belső erő aktivizálása, megküzdési stratégiák

Hozott téma

Azzal dolgozunk, ami Téged foglalkoztat

Párkapcsolati Coach

A Life Coach tevékenységem során tapasztaltak miatt végeztem el a Párkapcsolati Coach továbbképzést, valamint a Szexuálpszichológiai konzulens tanfolyamot. Biztos voltam abban, hogy a két képzés ad akkora tudásanyagot, melyek megismerésével szélesebb körben tudok segítő beszélgetéseket folytatni, és így is lett! Olyan témákkal bővült az ismeretem, amikre nem is számítottam, és ezeknek a témáknak az egyik eredménye az ítéletmentes attitűdöm fokozódása lett.

Számtalanszor hallottam már és meg is tapasztaltam, hogy egy kapcsolat mindig két ember munkája, mindig „kettőn áll a vásár”. Ez az együttműködés pedig súrlódásokat eredményezhet, amik általában a ki nem mondott vágyak, szükségletek miatt robbanhatnak ki.

A segítő beszélgetésen „pártalanul” vagy „párosan” is részt lehet venni. Tapasztalataim szerint akkor is születik eredmény, amikor csak az egyik fél van jelen és folytat vizsgálódást a számára változást kívánó kapcsolatában.

Milyen témakörökről, elakadásokról tudunk beszélgetni?

Munkahelyi-teljesitmeny

Konfliktuskezelés

Problémamegoldó stílus azonosítása

Stressz

Megcsalás

Önbizalom, önértékelés növelése

Onbizalom

Egyedüllét

Szingli élet, párkeresés, randi radar

Szükségletek

Eltitkolt és ki nem mondott vágyak

Munkahelyi-teljesitmeny

Boldog párkapcsolat

Hogy hosszú évekig is az maradjon wink

Stressz

Szexuális működés

Fejtörést okozó kérdések átbeszélése

Onbizalom

Nemi szerepek

Ki, hogyan éli meg, és hol van ebben a témahozó?

Intimitáskerülés

Szerető-státusz, se vele, se nélküle

A párkapcsolati coachingra is érvényes: arról a témáról, problémáról beszélgetünk és keresünk rá megoldást, ami Téged foglalkoztat!
A fenti témakörök csak felsorolás jellegűek, hogy legyen mihez viszonyítani. smile

Képek, ikonok forrása

Részvételi díj

Részvételi díj

Beosztás

Egyéni megbeszélés alapján

Az első konzultálás fél órája díjmentes!

Részvételi díj

Egyéni megbeszélés alapján

Az első konzultálás fél órája díjmentes!

Bejegyzések a coaching folyamatról

Hogyan vedd fel a kapcsolatot belső gyermekeddel? 4+1 technika

Hogyan vedd fel a kapcsolatot belső gyermekeddel? 4+1 technika

Mi okból lehet fontos feldolgozni a bennünk élő gyermekben ragadt érzelmeket, döntéseket? És milyen lehetőségeink vannak erre? Olvasd el a begyezésből, vagy nézd meg videón. 🙂 https://youtu.be/-uqYnSkwhwM Mielőtt listázom a lehetőségeket, leszögezem, hogy gyermekként...

Hello 2021!

Lássuk, milyen energiákat hoz nekünk ez az év? A számmisztika ciklusokban gondolkodik. Minden szám 9 évente fordul elő ismét, és ezt a 9 évet végig kíséri az a vibrálás, amivel az adott évben élni lehet. Azért rejlik misztikum a számokban, mert összefüggéseket...

Parancsromboló lendület

Parancsromboló lendület

Ügyfelemmel a következő ülésen folytattuk a tranzakcióanalízis témáját. A gátló parancsok és az előírások mezején tettünk pár előre mozdító lépést. Röviden az elméleti háttérről A gátló parancsok felismerése Eric Berne munkásságának az eredménye. 12 alapvető tiltást...

Bennünk rejlő Ének

Bennünk rejlő Ének

A segítő beszélgetésekkel is tudunk olyan mélységeket érinteni, mint az OH-kártyákkal. Ügyfelemmel a tranzakcióanalízis témájában merültünk el. Röviden a tranzakcióanalízisről Eric Berne pszichiáter az 1960-as években dolgozta ki a tranzakcióanalízis...

Nem várt jövevény

Nem várt jövevény

Több alkalommal beszélgettem ügyfelemmel, aki korábbi találkozásunk során említette, hogyan érez a gyermekeivel kapcsolatban és hogyan áll a várandósság körülményeihez. Témája kapcsán a képen látható érzéskártyákkal dolgoztunk. Az édesanya elmondása szerint a...

Beszélő szeretet

Beszélő szeretet

Kifejezetten kellemes érzés számomra önismeretei beszélgetéseket tartani a szeretetnyelvekről. Lágyabb, könnyedebb téma, több pozitív érzelemmel. 🙂 Hasznosnak tartom, hogy van egy olyan teszt, mely segítségével megismerhetjük családtagjaink és Önmagunk...