fbpx

Nem várt jövevény

0 hozzászólás

Blogra vetette: Mónika

2020.06.10.

Több alkalommal beszélgettem ügyfelemmel, aki korábbi találkozásunk során említette, hogyan érez a gyermekeivel kapcsolatban és hogyan áll a várandósság körülményeihez. Témája kapcsán a képen látható érzéskártyákkal dolgoztunk.

Az édesanya elmondása szerint a terhesség állapotának csodának kéne lennie, de ő nem így élte meg gyermekei, különösen második gyermeke magzati létét. Az érzéskártyákkal való munka során célom volt megláttatni vele, hogy a benne dübörgő érzések kikhez is tartoznak?!

Megvizsgáltuk azt, hogy milyen érzések voltak benne, amikor kisfiával állapotos volt. A válogatást követően megkértem őt arra, hogy az alábbi szempontok alapján csoportosítsa a kártyákat:

  • melyik érzés szólt a magzatnak,
  • melyik szólt önmagának,
  • és melyik tartozott a gyermek édesapjához.

Ezt követően arra kértem, hogy jelen helyzetéből kiindulva válogassa szét a kártyákat: mit érez jelenleg gyermeke, önmaga és az apuka vonatkozásában?

A rendszerezés után ügyfelem meglátta és ki is fejezte, hogy mit érzett csak a fia iránt és mely érzéseket pakolta hozzá fejben a gyermek édesapja miatt. Elmondása szerint a feladat után tisztábban látta, hogy a fiával való kapcsolatában akadályként voltak jelen a volt férjéhez és önmagához fűződő érzelmei.

Az önismereti gyakorlat abban tudott neki segíteni, hogy nagyobb örömmel vegye kisfia létezését, viszont úgy döntött, pszichológushoz fordul.

Az édesanyával való együttműködésünk legelején már benn volt a pakliban, hogy pszichológushoz megy. Akkor mégis úgy döntött, hogy a segítségemmel vág bele a segítő folyamatba. Természetes volt számomra, hogy elfogadom a döntését!
Vannak pszichológus és szexuálpszichológus ismerőseim is, akiket jó szívvel tudok ajánlani, ha arra kerül a sor. 🙂


Önismeretre fel! 😉

Képek forrása:
www.pixabay.com és saját fotó

Hasonló bejegyzések

Hello 2021!

Lássuk, milyen energiákat hoz nekünk ez az év? A számmisztika ciklusokban gondolkodik. Minden szám 9 évente fordul elő ismét, és ezt a 9 évet végig kíséri az a vibrálás, amivel az adott évben élni lehet. Azért rejlik misztikum a számokban, mert összefüggéseket...

bővebben
Parancsromboló lendület

Parancsromboló lendület

Ügyfelemmel a következő ülésen folytattuk a tranzakcióanalízis témáját. A gátló parancsok és az előírások mezején tettünk pár előre mozdító lépést. Röviden az elméleti háttérről A gátló parancsok felismerése Eric Berne munkásságának az eredménye. 12 alapvető tiltást...

bővebben
Bennünk rejlő Ének

Bennünk rejlő Ének

A segítő beszélgetésekkel is tudunk olyan mélységeket érinteni, mint az OH-kártyákkal. Ügyfelemmel a tranzakcióanalízis témájában merültünk el. Röviden a tranzakcióanalízisről Eric Berne pszichiáter az 1960-as években dolgozta ki a tranzakcióanalízis...

bővebben
Beszélő szeretet

Beszélő szeretet

Kifejezetten kellemes érzés számomra önismeretei beszélgetéseket tartani a szeretetnyelvekről. Lágyabb, könnyedebb téma, több pozitív érzelemmel. 🙂 Hasznosnak tartom, hogy van egy olyan teszt, mely segítségével megismerhetjük családtagjaink és Önmagunk...

bővebben
Muslicák az Élet színpadán

Muslicák az Élet színpadán

A bejegyzésemet eredményező segítő beszélgetésünk során az egyik munkalappal dolgoztunk. A letölthető önismereti anyagok között található Életút munkalap nyújtott segítséget ügyfelemnek abban, hogy könnyebbé váljon rálátni élete meghatározó állomásaira. Beszélgetésünk...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .