fbpx

Babonás erőforrások

0 hozzászólás

Blogra vetette: Mónika

2020.06.08.

Az egyik kollégám jelezte, hogy érdekli őt az OH-kártya. Az erőforrások téma mentén szeretett volna gondolkodni önmagáról, tehát erről beszélgettünk.

A feladatot ezalkalommal a Mythos pakli kártyáival és az OH-alapcsomag szókártyáival végeztük. Miután képpel felfelé kiterítettem kollégám elé a lapokat, megkértem, hogy válasszon 4 db kártyát. Majd pedig véletlenül húzott 4 db szókártyát, hogy azok segítségével könnyebb legyen értelmezni és konkretizálni az erőforrásokat.

A bejegyzés születésének oka a címből is sejthető. Kollégám egyik erőforrásának a képkártyából a párkapcsolatára asszociált. Ehhez azonban egy negatív kicsengésű szót húzott. Az OH-módszer egyik alapszabálya a magyarázat nélküli kártyacsere. Ezt, és a többi szabályt is tudatom mindenkivel az első kártyázás előtt.

Munkatársamnak nem tetszett, hogy a képhez a „Megszégyenülni” szót húzta, ezért emlékeztettem őt arra, hogy ha nem tud vele azonosulni, akkor nyugodtan cserélje ki.

Húzott is egy másik kártyát, amin a „Zavaros” szó szerepelt, de ezt a kifejezést sem tudta a képhez társítani és újból cserélni akart. Nem hiszek a véletlenekben, ezért biztos voltam abban, hogy kollégámnak a továbblépés érdekében meg kell dolgoznia ezekkel a szavakkal.

Azt kezdtük el voncolgatni, hogy mi lehet az oka annak, hogy párkapcsolatát beárnyékolják a negatív felhők?
A segítő beszélgetés eredménye az lett, hogy munkatársam felismerte: fél. Igazán boldognak érzi magát párjával és fél arról ábrándozni, hogy ő lesz a házastársa. Attól tart a leginkább, hogy ezek az álmok, tervek beárnyékolják, vagy véget is vetnek kapcsolatuknak.

Megvizsgáltuk, mekkora alapja van ennek a félelmének, majd megkértem őt arra, hogy eressze el az esetlegesen meglévő fenntartásait és engedje meg magának a boldog párkapcsolatot!

A gyakorlat végén kollégám lerakott magáról egy frusztrációfaktort és meglátta, illetve tudatosította 4 erőforrását. 🙂

Kedves Olvasó, most azt tudhattad meg, hogy nem minden esetben támogatom a kártyák mellőzését! Van, amikor teret kell engedni a kényelmetlenséget okozó témának ahhoz, hogy az asztal másik oldalán ülő eljusson A-ból B-be.


A fejleményekről:
Beszélgettem kollégámmal a világjárvány miatt kialakult kényszerű karantén megéléséről, és úgy fogalmazott, hogy lubickolnak párjával a kapcsolatban. Megélik a boldog együttlét mámorát és nyoma sincs annak az árnyékot vető felhőnek, amit pár hónappal ezelőtt elengedett. 🙂


Önismeretre fel! 😉

Képek forrása:
www.freepik.com és saját fotó

Hasonló bejegyzések

A hipochondria rejtelmei OH-val

A hipochondria rejtelmei OH-val

Avagy mitől válhat zavarrá ez a pótcselekvés? És mi miatt pakolhatja bele magát valaki az előidézett állapotok kényelmetlenségébe? A napokban egy 20’as éveinek az elején járó fiatallal OH-ztam. Korábban beszélgettünk már és meghatároztuk azokat a témákat, amik...

bővebben
Elég muníció vagyok Magamnak

Elég muníció vagyok Magamnak

Történet egy Nőről, aki meglelte a saját erejét. Ez az egy éve tartó időszak Mindenkinek nehéz! Korlátozva vagyunk, és úgy érzem, meg vagyok fosztva jónéhány lehetőségtől, ami az ismerkedést illeti. Március hónap számomra leginkább a hullámvölgyek mocsaráról szólt....

bővebben
Hová is raktam a biztonságom?

Hová is raktam a biztonságom?

Közeli ismerősömmel és barátnőmmel együtt dolgoztunk a záródolgozatán. A segítő pálya felé kacsingat és csinált is jópár továbbképzést, ezért vittem magammal az OH-kártyáimat, hogy két legyet üssünk egy csapásra. 🙂 Segítségre volt szükségem, mert egyrészt gondom volt...

bővebben
Stresszfaktoraim mértéke

Stresszfaktoraim mértéke

Rajongok az OH-kártyákért, amiket számtalan alkalommal használtam egy-egy elakadásom kapcsán. Ezalkalommal a Resilio kártyacsomag segítségére támaszkodtam a lakótárscsere dilemmámban. A képkártya, melyet most adott kérdésem kapcsán választottam direkt módon, konkrétan...

bővebben
Kapcsolati megújulást hozó OH-gyakorlat

Kapcsolati megújulást hozó OH-gyakorlat

Megismertünk és megtanultunk egy összetett gyakorlatsort az OH-alapképzésre épülő Kapcsolati OH továbbképzésen. Rajongok ezért a feladatért, mert gyönyörűen megmutatja, mik azok a minták, amiket a szüleinktől tanultunk el és alkalmazunk a párkapcsolati életünk során....

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .